3D szkennelés

 Mit nevezünk 3D-s szkennelésnek?

A 3D-s szkennelés a valós objektum vagy környezet elemzésének folyamata, amely során adatokat gyűjt a test alakjával és esetleg annak megjelenésével kapcsolatban (pl. szín). Ezeket az összegyűjtő̈ adatokat használják fel a háromdimenziós modellek megalkotására.

 Milyen tárgyakat lehet szkennelni?

 A termék digitalizálás határai a mai modern technikának köszönhetően szinte már korlátlanok. Nagy precízitású dedikált 3D szkennerünknek hála szinte bármilyen komplex geometriát fel tudunk dolgozni színtől,felülettől és kialakítástól függetlenül. Szkennerünknek köszönhetően akár 20mikron pontossággal is visszatudjuk állítani a vizsgálandó termékünk 3D modelljét.

A pontosság mellett nem elhanyagolható tényező, hogy képesek vagyunk textúrák digitalizálására is, így a vizsgált alkatrész pontos mását tudjuk megjeleníteni 3d modell formájában.

 1. Járművek
 2. Épületek
 3. Szobrok
 4. Tárgyak
 5. Szerszámok
 6. Alkatrészek
 7. Bútorok
 8. Emberi test

  Mit tudunk készíteni a 3D modell segítségével?

 1. Ipari méréstechnikai dokumentációk
 2. Termék összehasonlítási dokumentációk
 3. Élethű fotorealisztikus térbeli megjelenítés
 4. 3D objektumok integrálása webes felületekre
 5. Termék gyártás, reprodukálás

  

Reverse engineering

Jelentése „fordított mérnöki tevékenység”. Az a folyamat, amely során elkészült szkennelt pontfelhőt feldolgozzuk legyen vizsgált tárgy  akár  gipszmodell, szobor vagy régi dokumentáció nélküli alkatrész.

A kapott fájlformátumot feldolgozva egy felületet feszítünk rá, amely segítségével már jó közelítéssel határozhatjuk meg a CAD geometriát. Amit már a megmunkálásra és tervezésre is használhatunk egy tetszőleges CAD/CAM rendszerben.

Érdeklik az újdonságok?

Legyen naprakész a legújabb termékekinről, és értesüljön elsőként a legújabb akciókról!